Elektronica en embedded software designer.

Na 18 jaar werkervaring als projectmanager, hardware en software engineer van (industriële) embedded elektronica ben ik in 2006 begonnen met Myken Development.
Met het besef dat er steeds meer elektronica systemen diep verborgen zitten in installaties of apparaten en dat deze systemen iets besturen of controleren ben ik me gaan specialiseren in de betrouwbaarheid van deze systemen. Meer en meer embedded elektronica systemen kunnen schade aanrichten als ze niet meer goed functioneren.
Dat kan zijn economische schade maar ook menselijk letsel.

Met mijn ervaring als elektronica (hardware) ontwikkelaar en/of software ontwikkelaar kan Myken Development u assisteren met het verwezenlijken van uw bedrijfszekere elektronica systeem of product.
Voor als nog bestaat Myken Development uit één persoon en ben ik werkzaam als freelancer (zzp-er)
Ik ben hoofdzakelijk actief in Nederland en Noord België.

Wat betekent Myken?

Myken is een samenvoeging van twee woorden "My" en "Ken". "My" staat voor mij of mijn en "Ken" komt uit het Japans en kan vertaald worden in zowel kracht als in zwaard.
Myken betekent dus: "mijn kracht" of "mijn zwaard".

Waarom het zwaard?
Omdat ik al net zo lang Iaido beoefen als ik in de elektronica ontwikkeling werkzaam ben, meer dan 18 jaar. Iaido is de Japanse krijgskunst van het zwaard trekken.

Iaido leert mij om creatief te zijn. om discipline en doorzettingsvermogen te hebben en het nooit op te geven.
Maar belangrijker nog, Iaido leert mij om te zoeken naar de eenvoud in dat wat complex lijkt en te accepteren dat er een constante verbetering van mijn vaardigheden nodig is.

En dat, dat is mijn kracht.

Robert Zeegers.